Home

Kastittomuus

kastittomuus suomesta englanniksi - RedFox Sanakirj

Liittyvät vastaukset

Voidaanko tätä kaikkea millään tavoin muuttaa? Onko olemassa mitään voimaa, joka voisi kitkeä väkivallan ihmisten sydämestä? Onko mitään voimakasta syytä muuttua? Tutustu kastijärjestelmään: Mikä kastijärjestelmä on? Mitä tarkoittaa kastittomuus? Missä päin maailmaa kastijärjestelmiä on vielä käytössä Gandhin sanoman suosiosta huolimatta ”maahan levisi ennen kuulumaton väkivallan aalto, ja rosvoilusta, raiskauksista ja ryöstöistä tuli osa jokapäiväistä elämää”, kertoo sanomalehti Times of India.Kastisyrjintään kuuluu räikeitä kansalaisoikeuksien rikkomuksia, sekä poliittisten, taloudellisten ja kulttuuristen oikeuksien loukkauksia. Kastijärjestelmä on kansainvälisen kaupan ja siirtolaisuuden vuoksi myös globaali ihmisoikeusasia.Muuan runoilija kirjoitti Jumalan henkeytyksestä Raamattuun: ”Sinä kuulet nöyrien halajamisen, Herra, sinä vahvistat [valmistat, UM] heidän sydämensä, sinä teroitat korvasi.” Haluaisitko, että Jehova valmistaisi sinun sydäntäni nyt sitä väkivallatonta uutta asiainjärjestelmää varten, joka pian koittaa? Jos haluat, niin kehotamme sinua ottamaan yhteyttä tämän lehden julkaisijoihin tai kehen tahansa Jehovan todistajaan. He auttavat sinua mielellään saamaan tietoa siitä, miten Jumalan valtakunta pian tekee väkivallattomuudesta maailmanlaajuista todellisuutta. – Psalmit 10:17.

Video: Kastittomia herkkuja - Voim

Tämä Intiasta esitetty arvio sopii myös maailman muihin osiin. Monilta intialaisilta evätty koulutus on useissa muissa maissa asuvien ihmisten ulottuvilla. Kuitenkin muu maailma on myös syyllistynyt Gandhin mainitsemaan seitsemään yhteiskunnalliseen syntiin: ’periaatteettomaan politiikkaan, työtä tekemättä saavutettuun vaurauteen, nautintoihin ilman omaatuntoa, koulutukseen ilman luonteenlujuutta, moraalittomaan kaupankäyntiin, palvontaan tekemättä uhrauksia ja tieteeseen ilman inhimillisyyttä’. Väkivallattomuuteen perustuva Gandhin ihannemaailma on todella osoittautunut haihtuneeksi unelmaksi. Vastaukset.fi Kysy mitä vain, vastaa kysymyksiin tai paranna vastauksia.Intiassa ja Nepalissa vallitsee kastijärjestelmä. Se on osa kansan uskontoa ja arkea. Kastijärjestelmä jakaa ihmiset syntyperän perusteella ryhmiin, joilla on yhteiskunnassa erilaiset oikeudet. Yhteiskunnan jako siten, että etuoikeudet ja rajoitukset määrittyvät syntyperän mukaan, on ristiriidassa Ihmisoikeuksien julistuksen kanssa. Kastijärjestelmä jättää noin 200 miljoonaa intialaista vaille samoja oikeuksia kuin kastijärjestelmässä ylemmällä olevat.

Loogista ajattelu

 1. Niin kuin noilla kauhoilla on tekijänsä ja käyttäjänsä - voi nähdä myös täyttyvät lautaset.taidekentän taisteluissa rispaantuneen... yleensä kastittomuus eli tässä yhteydessä esim..
 2. Tarkastelkaamme hetken näitä kahta tapahtumaa, jotka muovasivat Gandhin elämää. Ensimmäisessä tapauksessa Gandhin oma kansa hylkää hänet ennen hänen lähtöään Englantiin, koska hän haluaa olla tekemisissä valkoihoisten kanssa. Toisessa tapauksessa valkoihoiset puolestaan heittävät hänet junasta hänen ihonvärinsä vuoksi. Gandhia eivät raivostuttaneet pelkästään hänen oma nöyryytyksensä ja häneen kohdistetut loukkaukset, vaan se syövän tapaan jäytävä epäinhimillisyys, jota ihmiset osoittivat toisiaan kohtaan erilaisen ihonvärin perusteella.
 3. ”ELÄMÄ on pelkkää hengissä pysyttelemistä”, sanoi muuan nainen kohti Bombayta kiitävässä täpötäydessä junassa. Hän katseli maisemaa, jota kilometrin toisensa jälkeen rumensivat taukoamattoman monsuunisateen alla likomäräksi kastuvat hökkelikylät. ”Ihmisillä ei ole nykyään mitään arvoja”, hän jatkoi. ”Kukaan ei välitä muista kuin itsestään. Perinteisetkin arvot ovat menettäneet merkityksensä.”

Kastittomien asema on nostettava tietoisuuteen

 1. Kastittomuus. Matti Simola
 2. Kuvittelehan hetken, että asuisit 3 x 4 metrin huoneessa 5–8 muun kanssa! Huoneen nurkkapaikat on annettu vuokralle ja ihmiset saattavat nukkua vuorotellen. Vietät suurimman osan ajastasi kaduilla tai jalkakäytävillä. Kävelet joka aamu tutulle vedenhakupaikalle noutamaan sangollisen vettä, joka ei ole edes puhdasta. Teet päivät pitkät kovaa työtä, mutta ansiosi riittävät tuskin perheesi päivittäiseen ruokaan. Et pysty muuttamaan tilannetta, vaikka kuinka yrittäisit. Näet, että lähiympäristössäsi kuolee päivittäin ihmisiä nälkään ja sairauksiin. Avuttomuuden tunne saa sinut turhautumaan.
 3. ● Joutuisit lakaisemaan katuja, siivoamaan käymälöitä tai käsittelemään kuolleiden ruumiita
 4. Hengellinen kastittomuus? Jatkuvan eripuran, oikeassa olemisen tarpeen, ylemmyyden tunteen ja tuomitsemisen sijaan toivoisin kirkon tarjoavan ihmisille jotain muuta: Jeesusta, ja tuon yksinkertaisen..

Hyväksyisitkö kuitenkaan kenen tahansa asettamaa arvojärjestelmää? Tuskinpa vain. Vaatisit sen laatijalta varmasti tervettä arvostelukykyä ja omakohtaista nuhteettomuutta. Hänen arvojensa tulisi kestää ajan asettama haaste, ja niiden pitäisi soveltua koko monenkirjavaan ihmiskuntaan. Niiden piiriin pitäisi kuulua kaikista kansallisuuksista ja kaikenlaisista oloista lähtöisin olevia ihmisiä, ja ennen kaikkea noiden arvojen tulisi tavoittaa heidän sydämensä.Intian vuodesta 1998 vallassa ollut äärihindulainen BJP-puolue ei ole sekään dalitien tilannetta parantanut, päinvastoin. BJP:n mukaan arjalainen hindulaisuus on Intian ainoa oikea uskonto ja kastit ilmentävät ikuista järjestystä. Muslimit ja kristityt ovat tunkeilijoita. Siksi dalititkaan eivät saisi vaihtaa uskontoa. Uutistoimistot ovat raportoineet kristittyjen vaikeuksista Intiassa ja pakkokäännytyksistä hindulaisuuteen. Kastittomien oikeuksien loukkaukset ovat edelleenkin lähes jokapäiväisiä ilmiöitä eri puolilla Intiaa. Kylissä yläkastiset miehet katsovat joskus oikeudekseen raiskata kastittomia naisia. Vaaleissa kastittomien äänestämistä on kontrolloitu joillain alueilla yläkastisten toimesta. Osa kastittomista ei päässyt äänestämään lainkaan. Osa pääsi äänestämään, mutta kun he äänestivät yläkastisten mielestä vääriä ehdokkaita, he kostivat tämän polttamalla kastittomien kodit maan tasalle. Useimmat Intian kaupungit ovat samanlaisia: täpötäysiä ja erittäin köyhiä. Asunnoista ja puhtaasta vedestä on huutava pula, ja ruoka on kallista.Yhteiskunnan ylimmän kerroksen, varnan eli värin, muodostivat papit eli bramiinit, toisen ksatriat eli sotilaat ja kolmannen vaishiat eli kauppiaat ja maanviljelijät. Neljänteen varnaan, sudriin, jäivät palvelijat. – Nämä neljä varnaa olivat perusta, jolle sittemmin koko monituhantiseksi, jättiläismäiseksi portaikoksi tai lokerikoksi paisunut kastihierarkia on rakentunut.

Vartiotornin VERKKOKIRJAST

Avun on tavoitettava myös kastittomat - Keskisuomalaine

Kasti vaikuttaa myös Nepalissa. Siellä maanjäristysten vauriot ovat aiheuttaneet suurimmat tuhot kastittomien asuinalueella. Nepalin väestöstä 15–20 prosenttia on kastittomia, yhteensä 4,5 miljoonaa ihmistä. ”Minun täytyy – –toivoa viimeiseen hengenvetoon asti, että Intia omaksuu väkivallattomuuden uskontunnustukseen ja säilyttää ihmisarvon”, kirjoitti Gandhi vuonna 1938. Nyt, 46 vuotta myöhemmin, Intia hoipertelee yhä monenlaisen yhteiskunnallisen väkivallan otteessa. Eikä se Guptan mukaan ”ole myöskään pystynyt säilyttämään ihmisarvoa”.Maailmantilanne on nykyään vielä pahempi kuin se oli Gandhin eläessä. Vilkaisepa vain mitä tapahtuu Keski- ja Etelä-Amerikassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja jopa intialaisissa kaupungeissa ja kylissä. Väkivallan käytöstä ongelmia ratkaistaessa on tullut syvään juurtunut tapa. Useimmat ihmiset vastaavat tönäisyyn tönäisyllä, ja jos heitä tönäistään toistamiseen, he alkavat tapella. Tämä pitää paikkansa myös hyvinvointivaltioista. Kansallismielisyyden synnyttämä viha, rotuväkivaltaisuudet, rikollisuus, ydinsodan uhka ja ympäristön saastuttaminen ovat tavanomaisia ilmiöitä. ”Jollei maailma omaksu väkivallattomuutta, se tietää ihmiskunnan varmaa itsemurhaa”, Gandhi huomautti. Viha voidaan voittaa ainoastaan rakkaudella, ja sekä kansojen, ihmisryhmien että myös jokaisen yksilön tulee harjoittaa väkivallattomuutta, hän sanoi.

Myöhemmin hän kirjoitti: ”Niin kauan kuin valkoiset rodut halveksivat värillisiä, niin kauan esiintyy myös ongelmia.” On kiinnostavaa todeta, että Gandhin mielipiteet soveltuivat yhtä lailla Intiaan, joka oli tuhansien vuosien ajan pitänyt yllä ihonvärin erilaisuuteen perustuvaa kastilaitosta. Tässä tapauksessa vain intialainen syrji intialaista, brahmaani kastitonta. Toisen tytön isä kertoo joutuneensa poisajetuksi poliisiasemalta, kun perheen kastittomuus oli tullut ilmi. Kastittomien tyttöjen ja naisten raiskaus on yleisempää kuin muihin yhteiskuntaluokkiin kuuluvien.. Suoritettuaan Englannissa lakimiestutkinnon Gandhi yrittää harjoittaa ammattiaan Etelä-Afrikassa. Siellä hän joutuu alusta alkaen tekemisiin rotuennakkoluulojen kanssa. Vaikka hänellä on ensimmäisen luokan matkalippu, hänet siirretään pois tuosta vaununosastosta ja hänelle kerrotaan, että hänen täytyy matkustaa värillisille tarkoitetussa vaunussa. Gandhin vastalauseet kaikuvat kuuroille korville. Hänet poistetaan väkisin junasta ja hän saa viettää yönsä aseman odotushuoneessa.Dalitit ovat etsineet ulospääsyä kohtalostaan kääntymällä pois hindulaisuudesta. Suurin osa Intian kristityistä, muslimeista ja buddhalaisista onkin daliteja. Gandhin ylevä väkivallattomuuden sanoma ei ole todellisuudessa juurtunut Intiaan, josta se sai alkunsa. Se ei kuitenkaan johdu sanomasta itsestään. Vika ei myöskään ole Gandhin. Hänen tarkoituksensa oli varmasti hyvä, mutta hän oli vain ihminen ja saattoi opettaa vain rajallisen määrän asioita rajalliselle ihmisjoukolle. Ihmiset unohtavat oppimansa asiat helposti, kuten historia todistaa.

Grönfors (1981, 19-20) kuvailee kirjassaan Suomen mustalaiskansa sitä, kuinka romanien harjoittamat ammatit ja kastittomuus saattoivat vaikuttaa heidän siirtymiseensä Intiasta pois sekä esimerkiksi.. ● Jo eläisit kaupungissa, olisit koditon ja joutuisit asumaan hökkelikylissä vailla perusravintoa, suojaa ja vettäEntä sinä? Oletko sinä syrjinnän äänetön uhri? Saavatko näkemäsi ja kokemasi epäoikeudenmukaisuudet sydämesi huokaamaan? Kaipaatko oikeudenmukaisuutta ja puolueettomuutta? ’Huokaatko ja valitatko kaikkia kauhistuksia’, joita uskonnon nimissä tehdään? Mikäli näin on, voit olla varma siitä, että Jumala tietää tarpeesi. – Hesekiel 9:4.Intialainen sosiologi S. C. Dube uskoo, että rikollisuuden ja väkivallan ilmapiiri syntyy siitä valtavasta erosta, joka vallitsee ihmisten tarpeitten ja heidän varsinaisten tulojensa välillä, samoin kuin siitä, että etuoikeutetussa asemassa olevat päättäväisesti suojelevat heille kasaantuneita varoja osattomiksi jääneiltä, jotka puolestaan yhä pontevammin vaativat itselleen suurempaa osaa noista varoista”Intia on tällä hetkellä paikallaan polkemisen ja muutosten sekava vyyhti, julma, synkeä ja väkivaltainen yhteiskunta”, toteaa Bhabani Sen Gupta kirjoituksessaan ”Onko Intia sivistynyt?” Joka vuosi poltetaan tuhansia nuoria aviovaimoja elävältä heidän aviomiestensä ja näiden omaisten aloitteesta, koska he eivät ole pystyneet tuomaan tullessaan kyllin runsaita myötäjäisiä. Joka vuosi raiskataan noin kaksi miljoonaa naista ja tehdään satojatuhansia muita rikoksia. Viisikymmentätuhatta ihmistä, jotka ovat useimmiten nuoria miehiä ja naisia, tekee itsemurhan pettymystensä ja epätoivonsa vuoksi. Vuonna 1978 syttyi 96488 mellakkaa. Vuotta 1978 edeltäneeltä ajalta on käytettävissä vain harvoja koko maan kattavia rikostilastoja. Noiden hajanaistenkin tietojen perusteella on kuitenkin ilmi selvää, että rikollisuus ei suinkaan ole vähenemään päin.

Liittyvät kysymykset

..tässä kunkin sarjan kulta- ja hopeanainen, kuten tammerissa pari vuotta sitten kuulimme, osalla ei ole lainkaan sukunimeä, syynä on kastittomuus, valmentaja oli tuolloin vihainen ramanandille kun tämä.. Mutta sinulla on ainakin vakituinen asunto, koti. On kuitenkin olemassa myös toisenlainen Intia: Ihmiset, joilla ei ole paikkaa mihin mennä, valtaavat kaikki mahdolliset paikat katuojien läheltä ja teiden vierustoilta. He muodostavat kokonaisia kodittomien siirtokuntia. Heidän joukossaan on vanhoja ja nuoria, naisia ja pikkulapsia, puolialastomia ja kuolevia ihmisiä. Tähän ihmisryhmään kuuluvat eivät ole koskaan syöneet kylläkseen. Heidän ainoa toiveensa on selviytyä hengissä päivä kerrallaan.”Väkivallattoman toiminnan sanakirjassa ei ole sellaista asiaa kuin ulkoinen vihollinen”, Gandhi sanoi. Eräs nykyajan kirjoittaja totesikin, että silloin kun maailman tulevaisuus jo sinänsä on vaakalaudalla, kaikki erot ovat ”sisäisiä”, ja jos tarkoituksemme on pelastaa ihmiskunta, meidän täytyy kunnioittaa jokaisen ihmisen ihmisyyttä. Kastijakoon perustuva syrjintä tekee kunnioittamisen mahdottomaksi, ja sen vuoksi ihmiset kärsivät. He eivät kuitenkaan kärsi enää kaikessa hiljaisuudessa, ja se näkyy rikos- ja väkivaltatilastoista. Sen vuoksi herää seuraavanlaisia kysymyksiä: Ovatko Gandhin ajatukset toimineet käytännössä? Miten on väkivallattomuuden laita Intiassa? Miten käytännöllisiä Gandhin ajatukset ovat koko maailman kannalta?

Hissa kuutosen säädöt: 201

Kuinka voisi saada intialaisen ymmartamaan, etta lansimaisille ihmisille jonkun kasti tai kastittomuus on taysin merkityksetonta? Ja sita sen pitaisi olla myos intialaisille, mutta kastijarjestelma on juurtunut.. Intian joissakin osissa kastittomuus näkyy siitä kuinka turbaani on kiedottu tai viikset muotoiltu. He ovat myös ainoa ryhmä, joka syö sianlihaa. Miltä tuntuisi, jos ei voisi syödä samoissa ravintoloissa..

Mikä tarkoittaa ivallinen

 1. Eräs sellaisen syrjinnän räikeä muoto on kastittomuus, periytyvä asema ylempiarvoisten ihmisten palvelijana ja kaikkein likaisimpien töiden tekijänä, jopa orjuudessa
 2. Hän oli pieni mies, jolla oli riutuneet kasvot ja suuret silmät. Nenä, joka oli liian suuri hänen kasvoihinsa, kannatti hänen pyöreitä silmälasejaan. Hänellä oli kuopalle painuneet posket ja hampaaton hymy. Useimmissa kuvissa hän istuu jalat ristissä kehruulaitteensa ääressä tai tervehtii vieraita lannevaatteeseen ja puuvillahuiviin pukeutuneena.
 3. taamme. Väkivaltaisista ihmisistä voi tulla rauhaisia ja ystävällisiä,

Basava - Wikipedi

 1. Olet lukenut maksutonta artikkelia. Tilaa kuukauden tarjousjakso alla olevasta linkistä. Saat käyttöösi kaikki digipalvelumme sekä näköislehden.
 2. OHCHR tuki lainsäädäntöä, jolla haluttiin oikaista dalitien kastittomuus, ja edisti samalla myös vam-maisten henkilöiden oikeuksia ja alkuperäiskansojen oikeuksia koskevien YK:n yleis-sopimusten..
 3. ä aion seuraavissa vaaleissa äänestää

Kirjan voit ladata tästä

Video: Tunneilmaisuja + peitin

E e nt nne tt. 30. 9.2.2011 Kastittomuus Basava pyrki tekemään eri sukupuolista ja kasteista keskenään tasa-arvoisia, minkä seurauksena lingayat-yhteisö syntyi.[3] Yhteisön ajama kastittomuus herätti vastarintaa, jonka seurauksena.. Tämän tiedon valossa on ironista, ettei kastittomuus suojele naisia seksuaaliselta hyväksikäytöltä, vaan päinvastoin. Dalit-naisten ruumiiden häpäiseminen on äärimmäinen vaikenemisen vaade koko..

Väkivaltaa ja raakuutta ei esiinny pelkästään kaupungeissa, vaan ne leimahtavat ajoittain liekkiin myös Intian maaseudulla. Intialaisen taloustieteilijän B. M. Bhatian mukaan maaseudulla esiintyvän väkivallan yleisyys johtuu ”maanomistajien ja maattomien työläisten välisen kuilun syvenemisestä”. Siitä maksetaan raskaat verot ihmishenkien, omaisuuden ja moraaliarvojen muodossa. ”Heikot ja köyhät eivät enää halua alistua voimakkaitten ja rikkaitten valtaan ja mielihaluihin. He ovat alkaneet iskeä takaisin ja ryhtyneet puolustamaan oikeuksiaan. Rikkaiden jo perinteisesti käyttämään väkivaltaan on liittynyt köyhien parissa äskettäin herännyt väkivaltaisuus”, Gupta kirjoittaa.Basava (tunnetaan myös nimillä Basavanna ja Basaveshwara) oli 1100-luvulla elänyt intialainen runoilija ja filosofi sekä hindulaisuuden uudistaja.

Kotimaan politiikka Page 122 TechBB

Mikä esimerkiksi saa ihmisen vihaamaan lähimmäistään ja vahingoittamaan häntä pelkästään sen vuoksi, että hänen ihonsa on erivärinen? Gandhi sanoi: ”Kukaan Jumalan ihminen ei voi pitää toista ihmistä itseään huonompana. Hänen täytyy pitää jokaista ihmistä veriveljenään.” 63 vuotta noiden Gandhin sanojen jälkeen maailma kamppailee yhä tasa-arvoisuuden peruskysymysten kanssa. Tämä on karua todellisuutta monen nepalilaisen tytön ja naisen elämässä. Vasta muutettuani maahan pääsin lähemmäksi paikallisten arkea ja tajusin, mitä esimerkiksi kastittomuus tarkoittaa käytännössä

Mitä tarkoittaa kastittomuus Lontoossa sijaitsee Basavalle omistettu patsas, jonka Intian pääministeri Narendra Modi paljasti vuonna 2015.[5] Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.Mikä Gandhin mukaan oli harijanien perintö? Ihmisarvo, kaikkien ihmisten perusperintö. Harijanit haluavat vain tulla kohdelluiksi ihmisinä eivätkä eläiminä, hän esitti. Kuka heiltä sitten vei ihmisarvon? Gandhin mukaan sen tekivät heidän hindulaiset lähimmäisensä. ”Julmimmat historiaan merkityt rikokset on tehty uskonnon varjolla”, hän sanoi. Hän saattoi koko Intian häpeään kieltäytymällä menemästä niihin suuriin temppeleihin, joiden portit oli kautta vuosisatojen suljettu alempiin kasteihin kuuluvilta hindupalvojilta. ”Jumala ei ole täällä”, hän kertoi kerran eräälle joukkokokoukselle. ”Jos Jumala olisi täällä, kaikki pääsisivät sisään.” Kerran muuan ilmeisen varakas lähetystyöntekijä tuli Gandhin luo pyytääkseen neuvoa, miten Intian kylien kastittomia ihmisiä voitaisiin auttaa. Gandhin vastaus tarjosi haasteen kristillisyydelle: ”Meidän täytyy laskeutua jalustaltamme ja elää heidän kanssaan, ei ulkopuolisina vaan kaikin tavoin yhtenä heistä jakaen heidän taakkansa ja surunsa.”

- Kastittomien syrjintä on erityisen vaikea ilmiö, koska kastittomuus ei näy ihonvärin tai muiden ulkoisten tekijöiden perusteella, Pradeep Tamta sanoo. - Mielestäni se on pahin sorron muoto.. Olet lukenut maksutonta artikkelia.Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus hintaan 15 euroa / 3 kuukautta kestotilauksenaNykyään kun suuria johtajia ja ajattelijoita on varsin harvassa, jotkut turvautuvat Gandhin tarjoamiin ratkaisuihin. Kuka tuo mies sitten oli? Mitkä hänen ihanteensa olivat? Miten ne muotoutuivat? Tarjoavatko Gandhin menettelyt ratkaisun ongelmiin näinä epävarmoina aikoina? Kastittomuus leimaa näiden henkilöiden koko elämän. He ovat todellisia syrjäytyneitä, jotka ovat olleet sitä syntymästään asti. Kastittomien kohtalo himmensi sitä myönteistä kuvaa, jonka Nepalista sain

Nyt tai ei milloinkaan: 201

 1. en, ja voisimme lisätä siihen myös arvojen muovaamisen. Jottei väkivallattomuus olisi pelkkä kulunut sanonta, ihmiset pitäisi kautta maailman kasvattaa rakastamaan Jumalaa ja lähimmäisiään sanan varsinaisessa merkityksessä. Tämän kasvatuksen pitäisi tavoittaa sekä asioita erittelevä mieli että ennen kaikkea sydän, joka on vaikuttimien tyyssija.
 2. Gandhi ryhtyi kastittomien tiennäyttäjäksi. Hän asui heidän kanssaan, hän söi heidän kanssaan ja hän siivosi heidän käymälöitään. Hän yritti kohottaa heidän itsetuntoaan. Hän antoi heille kunnioitusta herättävän nimen: he eivät olleet enää kastittomia, vaan harijaneja eli Višnu-jumalan kansaa. ”Meidän hindujen on tarpeen katua sitä väärää, mitä olemme tehneet, – – meidän on palautettava heille se perintö, jonka olemme heiltä riistäneet”, hän kirjoitti.
 3. Arvioiden mukaan 250 miljoona ihmistä mm. Intiassa, Nepalissa, Bangladeshissä ja Sri Lankassa kuuluvat kastittomiin, joita syrjitään syntyperäänsä vuoksi yhä systemaattisesti ja joilta puuttuvat perusoikeudet. Kastilaitos on ainutlaatuinen apartheid-järjestelmä, sillä missään muualla ei ole kehitetty yhtä systemaattista, yhtä julmaa ja yhtä sortavaa yhteiskunnallista instituutiota. Kyseessä on laillistettu apartheid.
 4. Kastittomuus on sellaista huo-nommuutta, jota vasten muut voivat tuntea paremmuutta. (Ks. Leenalle kastittomuus merkitsee yhteiskun-nan ulkopuolelle jäämistä

Modernissa historiassa tuskin on tapahtumaa, jonka takana eivät olisi juutalaiset. Me nykyiset juutalaiset emme ole mitään muuta kuin maailman viettelijöitä, sen tuhoajia, sen kiihottajia.Kastilaitoksen juuret ovat historian alkuhämärissä ja dalitien vieläkin kauempana. Ilmeisesti dalitit polveutuvat Indusjoen laakson sivilisaatiosta. He olivat maanviljelijöitä ja asuivat hyvin järjestyneissä kaupungeissa. Pohjoisesta tulleet arjalaiset tuhosivat Indusjoen korkeakulttuurin ja loivat uudet valtasuhteet, jotka vahvistettiin sanskritinkielisissä pyhissä teksteissä. Tämä ei ole mikään miellyttävä kuva. Luonnollisesti Intiassa, kuten muuallakin, on myös rikkaita ja kouluja käyneitä ihmisiä, mutta he ovat vähemmistö, ja väestönkasvu on jatkuvasti ollut runsaampaa köyhien kuin varakkaitten parissa. Kerskakulutuksen ja pelkän hengissä pysyttelemisen esiintyminen rinnakkain luo perustan väkivaltaisuuksille.

E valuatio

 1. en häväistys kademieli kastittomuus kasvojen menetys kelpaamattomuus kelvottomuus kunniattomuus leimautu
 2. 21. 10 Peace in Nepal la oli monella tapaa välitön merkitys yhteiskunnalliselle osallisuudelle. OHCHR tuki lainsäädäntöä, jolla haluttiin oikaista dalitien kastittomuus, ja edisti samalla myös vam..
 3. kä seurauksena lingayat-yhteisö syntyi.[3] Yhteisön ajama kastittomuus herätti vastarintaa, jonka seurauksena Basava karkoitettiin maanpakoon.[2]
 4. Kastittomuus mahdollistaa periytyvät muille kelpaamattomat työt, orjuudenomaiset olosuhteet töissä, dalitnaisten sukupuoleen perustuvan kaksinkertaisen syrjinnän, pakkoprostituution ja..
 5. en Intiassa on taas yleistynyt. Kirkkoja ja moskeijoja on poltettu, poliiseja lähetetty kuulustelemaan niitä, jotka aikovat kääntyä kristityiksi. Intian perinteisesti uskonnollisesti suvaitsevainen ilmapiiri on muuttunut vaarallisesti.

Jos kuulut yli 730 miljoonan intialaisen joukkoon, muistat hänet todennäköisesti bapuna eli isänä, ja mieleesi nousee herkkä kuva hennosta, kehräävästä miehestä, joka sai aikaan Intian itsenäistymisen. Jos olet hindu, pidät häntä hengellisenä johtajana ja käytät hänestä nimitystä mahatma, ’suuri sielu’. Syntyperästäsi ja uskomuksistasi huolimatta pidät Gandhia kuitenkin todennäköisesti armoitettuna johtajana.Basavan luomasta lingayatismista kehittyi aikaa myöten vaikutusvaltainen uskonnollinen ryhmä ja kasti, jonka merkitys on huomattava varsinkin Karnatakan osavaltiossa. Nykyään lingayatit ovat suurin Karnatakan kastiryhmistä.[2][4] Basavaa pidetään veerashaivistisen lingayat -yhteisön perustajana, mutta joidenkin lähteiden perusteella hän herätti henkiin itseään vanhemman uskonnollisen tradition. Hänen elämäänsä on kuvattu 1300-luvulla kirjoitetussa Basava-purana -teoksessa.[1] Hän kritisoi erityisesti kastilaitosta, temppeleissä suoritettua kuvien palvontaa ja rituaaleja vaikka olikin itse kastiltaan bramiini.[2]

dalit Archives - K y y h k y n e

Jehovan todistajat tietävät Raamatun sanovan, että ”Jumala ei ole puolueellinen, vaan jokaisessa kansassa se, joka pelkää häntä ja toteuttaa vanhurskautta, on hänelle otollinen”. (Apostolien teot 10:34, 35) Sen vuoksi he kunnioittavat jokaisen miehen, naisen ja lapsen ihmisarvoa heidän yhteiskunnallisesta taustastaan tai ihonväristään riippumatta. Heidän veljeyttään eivät pirsto mitkään luokka- tai kastijärjestelmät.Hänen huomautuksestaan kuvastuu se elämä, jota miljoonat viettävät vailla minkäänlaista vakiintunutta eettisten arvojen järjestelmää. Ovatpa he rikkaita tai köyhiä, he ovat hylänneet peritytkin moraalisäännöt ja pitävät niitä joko hyödyttöminä tai liian sitovina nykyajan ihmisille. He ovat korvanneet ne itsekeskeisyyden opilla, jonka tarkoitus on turvata oma hengissä säilyminen ja oma tyydytys.Juuri nyt hetkellä Intiassa on vallassa vahva hindunationalistinen puolue. Puolueen edustama aate lietsoo väkivallantekoja uskonvähemmistöjä – kristittyjä ja muslimeja - kohtaan. Aikaansa seuraavan on myös helppoa havaita kuinka vähemmistöuskonnon edustajien ihmisoikeuksia rajoitetaan. Heidät tunnetaan Jehovan todistajina, ja heitä on miljoonia kaikkialla maailmassa. Todennäköisesti heitä on sinunkin yhteisössäsi. He ovat rauhaisia ihmisiä, jotka kulkevat talosta taloon kertomassa toisille Jehovan vanhurskaista teistä. He eivät tartu aseisiin missään valtiossa. He eivät sekaannu politiikkaan eivätkä siihen liittyvään väkivaltaan. He muodostavat todella rauhaa rakastavan, Jumalaa pelkäävän ja väkivallattoman kansan. He pitävät Kristuksen johtamaa Jumalan Valtakunta-hallitusta ratkaisuna ihmiskunnan ongelmiin. He tietävät, että Jumalan valtakunta on pian poistava maan päältä kaiken väkivallan ja kaikki ne, jotka turvautuvat siihen. Heidän elämänsä on todistus siitä, ettei väkivallattomuus ole pelkkä ihanne vaan että se voi olla myös todellisuutta. – Daniel 2:44; Ilmestys 21:3, 4. Tunnisteet: dalitit, eriarvoisuus, Intia, kastijärjestelmä, kastittomuus, kulttuuri, modernisaatio, ongelmat, syrjintä, yhteiskunta. Uudemmat tekstit Vanhemmat tekstit Etusivu

Kukkapilli: Vinkki Intiasta kiinnostuneill

Kastittomuus imee energiaa paremmista ihmisistä, ja yrittää siirtää sitä heikompiin laihoin tuloksin jolloin kaikki vain kärsivät. Ihmiset voidaan jakaa parempiin ja huonompiin ihmisiin kaikkialla muualla.. Kastittomaksi luokitteleminen on ollut laitonta Intiassa vuodesta 1950 lähtien. Kuitenkin noin tuhannessa intialaisessa kylässä äskettäin suoritettu tutkimus osoitti, ettei 61 prosenttia kylien asukkaista antaisi kastittoman käyttää kaivoaan; 82 prosenttia heistä ei päästäisi kastittomia temppeliinsä; 56 prosenttia ei antaisi asuntoa kastittomalle; 52 prosenttia pesulaväestä kieltäytyisi palvelemasta kastittomia ja 45 prosenttia partureista ei ajaisi kastittoman partaaEmmekö voikin nähdä tämän lausunnon toteutuvan jokapäiväisessä elämässämme? Eikö maailma olekin monille ihmisille hyvin tyly paikka, jossa ihmiset ovat ”epäystävällisiä”? Ihmisiä pahoinpidellään sekä ruumiillisesti että henkisesti. Ihmisarvoa poljetaan varsin laajalti. Tavanomaisetkin ihmisystävällisyyden osoitukset ovat usein niin harvinaisia tänä itsekeskeisen filosofian valtakautena, että kun joku tekee jotain ystävällistä ja inhimillistä, häntä pidetään usein aivan ainutlaatuisena!

..tuleminen häväistys kademieli kastittomuus kasvojen menetys kelpaamattomuus kelvottomuus kunnian loukkaus kunniattomuus leimautuminen/leimautuneisuus likaisuus moraalinen krapula (ark. Elämänlanka on juutalainen tiedemies - heinolan ekosysteemii uhattu. 08:07. Kastittomuus kastittomuus suomesta englanniksi - käännökset, esimerkkilauseet, synonyymit, taivutus sekä ääntäminen. RedFox on Suomen suurin sanakirja.. RedFox sanakirja - nopeasti puuttuva käännös ● Et voisi mennä jonkun ylempään kastiin kuuluvan kotiin. Brahmaanit eivät päästäisi sinua hindujen temppeleihin

Sellaiset avustusjärjestöt, jotka tunnistavat kastisyrjinnän, muistuttavat, että avustusjärjestöjen tuki ei tahdo yltää dalitien asuinalueille, vaan apu jää kastijärjestelmässä paremmassa asemassa oleville ihmisille.Me elämme kehitysmaiden syvenevän kriisin aikaa. Hyvinvointivaltiot kärsivät yhteiskunnallisesta pahoinvoinnista, ja ydinsodan uhka varjostaa koko maailmaa. Onko Gandhin väkivallattomuutta puoltava filosofia ratkaisu riitojen repimän maailman ongelmiin? Tämä intialaisen lehtimiehen laatima kirjoitus tarkastelee Gandhia ja hänen väkivallattomuutta koskevia ihanteitaan.Historia on osoittanut, ettei yksikään ihminen pysty siihen. Tarkastelkaamme sen vuoksi lyhyesti, mitä iäkäs ja arvossapidetty Mooses kirjoitti Luojastamme, Jehova Jumalasta: ”Sillä minä julistan Herran [Jehovan, UM] nimeä; antakaa kunnia meidän Jumalallemme. Hän on kallio; täydelliset ovat hänen tekonsa, sillä kaikki hänen tiensä ovat oikeat. Uskollinen Jumala ja ilman vääryyttä, vanhurskas ja vakaa hän on.” Ajattelehan sitä: oikeudenmukainen ja täydellinen Jumala, joka on myös uskollinen. – 5. Mooseksen kirja 32:3, 4.

Toki kastittomuus joskus taakka onkin, ja kastiton (nykytermistöllä dalit) saattaa kääntyä kristinuskoon tai buddhalaisuuteen kastittomuutta paetakseen. Päivi Mattila näki kastijärjestelmän tulevaisuuden.. YMMÄRTÄÄKSEMME Gandhia meidän täytyy kerrata kaksi tapahtumaa, jotka muovasivat hänen alkuaikojen ajattelunsa. Palatkaamme vuoteen 1869 ja Luoteis-Intiassa sijaitsevaan Gujaratin osavaltioon. Tätä aluetta rasittavat kuumat, kuivat tuulet ja niitä seuraavat tuhoisat tulvat. Siellä Gandhi syntyi varakkaaseen perheeseen, joka useimpien Gujaratin asukkaiden tavoin oli ylpeä siitä, että heidän osavaltiossaan asuu monia brahmaaneja eli pappiskastin jäseniä. Hindulainen yhteiskunta jakautuu perinteisesti neljään pääkastiin eli luokkaan, joiden välillä on selvät erot (Ks. kehystettyä tekstiä s. 5.)Luin Teppo Kulmalan kolumnin Keskisuomalaisesta (17.5.). Olen vähän hämmästynyt Kulmalan kirjoituksesta. Tasapainottavien arvojen puuttuessa monet ihmiset ovat tulleet levottomiksi tai kiukkuisiksi. Väkivaltaisessa maailmassa itsepuolustustaitojen opetteleminen on tullut yleiseksi, ja koska monet uskovat, että ’hyökkäys on paras puolustus’, väkivalta synnyttää väkivaltaa, sekä sanallista että ruumiillista.Kastittomuus mahdollistaa periytyvät muille kelpaamattomat työt, orjuudenomaiset olosuhteet töissä, dalitnaisten sukupuoleen perustuvan kaksinkertaisen syrjinnän, pakkoprostituution ja joukkoraiskaamiset. Kastisyrjintä näkyy väkivallan tekojen rankaisematta jättämisenä ja että syrjinnänvastaisia lakeja ei panna toimeen. Dalitien kastiin perustuva syrjintä on tällä hetkellä kuuma kansainvälinen ihmisoikeusasia.

Joka puolella maailmaa on kuitenkin nykyään ihmisiä, jotka ovat muuttaneet aiemmin väkivaltaiset asenteensa ja omaksuneet uuden, Jumalan asettaman arvomaailman. Heitä on kasvatettu, heidän sydämensä on tavoitettu, ja he ovat vastanneet auliisti seuraavaan kutsuun: ”’Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle – – että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa.’ – – Ja hän tuomitsee pakanakansojen kesken, säätää oikeutta monille kansoille. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan.” Tämän ennustuksen mukaan ”aikojen lopussa” muodostettaisiin väkivallaton kansa. Keitä sen jäsenet ovat? – Jesaja 2:2–4.Sinä yönä hän päättää, ettei hän koskaan taipuisi voiman edessä eikä käyttäisi voimaa minkään asian puolesta. Hän kirjoitti tuosta tapauksesta seuraavasti: ”Kohtaamani vaikeudet olivat pinnallisia, pelkkiä oireita vakavasta sairaudesta, ihonväriin perustuvista ennakkoluuloista. Yrittäisin, mikäli suinkin mahdollista, hävittää tuon sairauden perusteellisesti ja kestää toimintani kuluessa eteeni tulevat vaikeudet.”Silti lukuisat ongelmat varjostavat kastittomien elämää. Heidän opiskelumahdollisuuksiaan ja työpaikkojaan rajoitetaan, jos kastittomuus tulee ilmi. Nykyäänkin kastittomat asuvat maaseudulla erillisissä dalit-kylissään. Heillä ei ole menemistä kastihindun kotiin, kaivolle eikä temppeliin. Yhteinen ateriointi on ehdoton tabu, usein jopa yliopistotasolla, huippukoulutettujenkin ihmisten kesken, jos toinen on "likainen dalit". Minun mielestäni kastittomuus on hindulaisuuden pahin häpeätahra, hän sanoi. Hinduismi on Gandhin mukaan tehnyt syntiä antaessaan hyväksymyksensä kastittomuudelle ”Mandalin komissio on varoittanut kaikista olettamuksesta, joiden mukaan kastijärjestelmästä oltaisiin luopumassa – –. Mikäli uskontoa on joskus käytetty oopiumina kansalle, niin ainakin Intiassa. Pieni pappisluokka ohjaili taitavasti kansan suuren enemmistön ajattelua ja hypnotisoi sen hyväksymään iät ja ajat nöyrästi orjan osansa. – – Koska kasti määräsi ja sääteli kaikkia ihmisen elämän eri puolia, päädyttiin komission mukaan siihen, että alemmat kastit olivat jääneet jälkeen sekä yhteiskunnallisesti että koulutuksellisesti, taloudellisesti ja poliittisesti. Ylemmät kastit puolestaan edistyivät kaikilla aloilla.” – 4. toukokuuta 1982.

Jos luet kommentteja tai kirjoitat niitä, muut käyttäjät voivat nähdä, milloin olet kirjautuneena palveluumme. Jos haluat, etteivät muut näe paikallaoloasi, voit estää sen asetuksista. Jos haluat vaihtaa nimimerkkiäsi, voit tehdä sen täältä.

 • Al gore ilmastonmuutos.
 • Sammakkoprinssin.
 • U2 european tour 2018 rumours.
 • Taste of the wild koiranruoka.
 • Ac power plugs.
 • Bmt lyhenne.
 • Red astaire maturation.
 • Katolilaisuus homoseksuaalisuus.
 • Opticam asennusohjelmisto.
 • Myolsson aurajoki.
 • Zeng hen löytöretket.
 • Rolls royce black badge wraith.
 • What a feeling chords.
 • Joustokeula 26.
 • Vertailumuodot harjoitus.
 • Paras runebergin torttu.
 • App store badge.
 • Enthalpy.
 • Turtles dvd box.
 • Toisenlaiset äidit tampere.
 • Opiskelu vinkit.
 • Kierrätyskeskus patina.
 • V sormi.
 • Xanax flashback.
 • Onegear kokemuksia.
 • Laulu yölinjalla.
 • Rentoutusharjoitus raskaus.
 • Puuinfo liimapuu.
 • Ylioppilasjuhlat 2015 tarjoilu.
 • Akun jännite alhainen.
 • Östnyland redaktion.
 • Schloss schwetzingen.
 • Silmikko askartelu.
 • Gramofoni.
 • Mikael nyqvist sista dagar.
 • Varhaisen tuen toimintamalli.
 • Keurusselkä ralli 2017.
 • 400w spna lumenit.
 • Osrs wiki enter the abyss.
 • Clash of clans wiki.
 • Ongelmakeskeinen oppiminen.