Home

Kaldoaivi vaellusreitit

Kaldoaivi kalastusvaellus 2019 ''special forces (Kaldoaivi wilderness

Kasvillisuusmuokkaa muokkaa wikitekstiä

Open in app Become a memberSign inKaldoaivi Ultra Trail 2018 130km — DNFJukka LoukkaanhuhtaFollowAug 15, 2018 · 4 min readJos nyt jaksan viel tän yhden mäen yli, onks sen jälkeen uusi mäki?Mäntymetsän raja kulkee jotakuinkin erämaa-alueen etelärajalla. Likimain Iijärven pohjoispään korkeudelle saakka mäntyä esiintyy yksittäispuina koivujen joukossa. Pulmankijärven eteläpuolella Ylä-Pulmankijokilaaksossa on noin kilometrin levyinen ja kolme kilometriä pitkä männyn erillisesiintymä, Beahceguolbba, joka lienee jäänyt eristyksiin atlanttisen lämpökauden päätyttyä. Muutoin alueen puusto on tunturikoivikkoa. Merkittävä osa erämaa-alueen maapinta-alasta on puutonta paljakkaa. 1960-luvulla tapahtunut tunturimittarin massaesiintymisen jäljiltä Kaldoaivissa on edelleen laajoja pystyynkuolleita ja vähitellen lahoavia tunturikoivikoita.[1][2]

Video: Vaellusreitit Lapissa: 7 matkaa erämaan rauhaan momomdo Discove

Mikäli haluat taivaltaa enemmän, voit tutustua myös Lempäälän Birgitan polun tarjoamiin mahdollisuuksiin. Kaarinan polku ja Birgitan polku ovat yhteydessä toisiinsa.Alue on tietön, mutta sinne ulottuu useita paikallisten asukkaiden aktiivisesti käyttämiä kulku-uria. Erämaassa on merkittyjä vaellusreittejä, yksi melontareitti sekä muutama moottorikelkkaura. Vaellusreittien varrella on Metsähallituksen ylläpitämiä autiotupia.[4]

Säästä kiirunat metsästykseltä, kiirunapopulaatiot ovat Suomen Lapissa vain paikoittain esiintyviä. Tarkista aluekohtaiset rajoitukset voimassa olevasta metsästysaluekartasta. Ansapyynti kielletty koko metsästysvuoden. Metsästys kielletty Kevon luonnonpuistoissa. Kaldoaivi Wilderness Area - arvostelut (Utsjoki). Eurooppa. Suomi. Utsjoki: näe ja koe - sijalla 11/11. Luonto ja puistot, Ulkoilma-aktiviteetit, Pyöräilyreitit, Vaellusreitit Lisää Tulenteko on sallittu oksista ja hakkuutähteistä mutta ei keloista. Tulta ei saa tehdä Metsähallituksen tielle tai tiealueelle.

Vaellusreitit. Kaarinanpolku. Noin 60 kilometrin mittainen vaellusreitti, josta voi kulkea lyhyempiäkin osuuksia Metsähallituksen erähenkilöstö järjestää valtion maiden metsästys- ja kalastusasiat sekä valvoo luvallisuutta ja laillisuutta valtion mailla.Eräuutiset valtion mailta ja vesiltä löydät uutispalstalta ja blogista! Voit myös tilata uutiskirjeen ja lehtiä veloituksetta.

Eläimistömuokkaa muokkaa wikitekstiä

Suot ovat ohutturpeisia ja monilla soilla on turvekerroksen lävistäviä kiviä. Erämaassa on runsaasti palsasoita, etenkin Vetsijärven ympäristössä. Korkeimmat alueelta mitatut palsakummut ovat nelimetrisiä. Erämaan eteläosissa ja soidensuojelualueella suot ovat lähinnä aapoja. Routa on monin paikoin merkittävin maastoa muokkaava tekijä ja avosoiden vähälumisina pysyvillä reunamilla on laajoja routimisen aiheuttaman mekaanisen rasituksen vuoksi puuttomana pysyviä ”routamaita”.[1][2] Erinäisten vaiheiden ja huonosti nukutun yön jälkeen olimme perjantaina iltapäivällä Nuorgamissa. Tunnelma oli odottava ja ennen ilta kuuden starttia lähtöalueella oli hyvin vähän ihmisiä. Keskusteltiin reitin vaativuudesta, mietittiin kuinka paljon korkeammalla Kaldoaivilla mahtoi tuulla ja mihin aikaan saderintama oli meidät saavuttamassa. Sovittiin Mikon kanssa että mennään ainakin yö yhtä matkaa, eli käytännössä toiseen 80km huoltoon. Ei ku menoks!

Hirvenmetsästyksen alueluvat

Muutama sana toimitsijoiden kanssa ja kaldoaivi finisher T-paita mukaan. Mökille, bisse käteen, sitten sauna ja uinti tenojoessa. Erikoinen mutta äärimmäisen hyvä fiilis, helkkari me vedettiin se läpi Pari vesistön ylitystä lisää. Välissä pieniä mäkiä, joiden välissä oli mönkijöillä pehmennettyä suota. Maisema ei juurikaan enää muuttunut eikä sade tai tuuli helpottaneet. Mikko meni edellä lausuen Antti Tuiskua, jaksaa jaksaa, hiihdin perässä. Tein välillä vaihtelevia jumppaliikkeitä ja harpoin kovempaa ylämäkiä että saisin sykettä ja lämpöjä ylös. Ei onnistunut kovin hyvin. Yläkroppa alkoi paleltua ikävästi, kun sivutuuli piti sadetakin jatkuvasti “iholla”, eikä väliin jäänyt eristävää kerrosta ilmaa. Olisin maksanut mitä vain merinovillaisesta paidasta. En kuitenkaan löytänyt XXL:n myymälöitä Kaldoaivilla. Sen sijaan matkailuautoja ja valkoisia pakettiautoja siellä oli useita, mutta ne aina muuttuivat kiviksi tai katosivat kun niitä lähestyi. Outoa. Lopulta kuuden tunnin palelemisen jälkeen horkka oli äitynyt niin pahaksi, että keskeytys Skalluvaaraan alkoi tuntua ainoalta oikealta ratkaisulta. Järjenääni oli samaa mieltä. Viimeiseen viiteen kilometriin meni syväjäädytettynä vielä melkein kaksi tuntia. Mikko olisi päässyt hieman vauhdikkaammin, mutta katsoi parhaakseen pysytellä näköetäisyydellä minun hipsuttaessa perässä. 115km tuli täyteen kun vihdoin saavuin huoltoon nro 3. Viltti päälle ja nakkikeittoa á la Jani. Tämä hyvä näin.Nimi Kaldoaivi on mukaelmasuomennos alueen nimikkotunturin pohjoissaamenkielisestä nimestä Gálddoaivi. Nimen etymologia on sikäli epäselvä, että alkuosan Gáldd- tulee joko pohjoissaamen lähdettä merkitsevästä sanasta gáldu tai kuohitsemista merkitsevästä sanasta gáldet, joskin inarinsaamenkielinen vastine Kaaldduáivi viittaa enemmän jälkimmäiseen tulkintaan. Päätä merkitsevä oaivi puolestaan on pyöreälakinen tunturi. Nimi on ollut käytössä jo 1744–1746 julkaistussa norjalaisessa kartassa muodossa Galdoive.[1] Kaldoaivin erämaa on yksi Lapin kahdestatoista erämaa-alueesta. Alue sijaitsee Inarissa ja Utsjoella, mutta tietön alue jatkuu myös Norjan puolelle. Kaldoaivi on Suomen suurin erämaa: sen pinta-ala on 2 924 neliökilometriä eli noin 57 prosenttia koko Utsjoen pinta-alasta. Alue on perustettu vuonna 1991 ja sitä hoitaa Metsähallitus. Valtion vesiltä löydät tuhansia kalastusmahdollisuuksia. Metsähallitus käyttää lupatuotot kalavesien hoitoon ja kalastusmahdollisuuksien turvaamiseen hyödyntäen kalastajilta saatavaa saalispalautetta.

Ylä-Lapin riekkoaluetta. Lupaehdot ja lupa-aluekartta on pidettävä metsästäessä mukana ja pyydettäessä esitettävä valvontaan oikeutetulle henkilölle. Kaldoaivi - tuulen ja sateen maa / Kaldoaivi - the land of wind and rain. Koitere Extreme Tours. This time, Andrej and Jussi are thrown into the deep end as they take part in Kaldoaivi Ultratrail. The Kaldoaivi Wilderness Area (Finnish: Kaldoaivin erämaa) is the largest wilderness reserve in Finland, located in the municipalities of Utsjoki and Inari in Lapland. It was established in 1991 like all the other 11 wilderness areas in Lapland. Its area is 2,924 square kilometres (1,129 sq mi)

Lupa-alueen karttaan merkityllä Skalluvaaran porojen keruualueella 25.9.- 15.10. välisenä aikana metsästävien on ennen metsästyksen aloittamista selvitettävä alueen poronhoitotyöt. Avoinna tänään. Koti. Vilsandin vaellusreitit. Vilsandin vaellusreitit Talvikaudella koiran kanssa metsästävien on ennen metsästyksen aloittamista selvitettävä alueen poronhoitotyöt paimennusalueittain tokkakuntien yhteyshenkilöiltä.Skalluvaarantien eteläpuolinen alue (Skalluvaarantie – moottorikelkkaura - Alimmainen Riekkojärvi - Kenestupa):

Yllä mainituilla alueilla metsästäminen on sallittua vain jos yhteydenotto on suoritettu. Yhteyshenkilöt eivät välttämättä aina ole tavoitettavissa, huolehdi yhteydenotosta siksi hyvissä ajoin ennen metsästysretkeäsi. Kaldoaivin erämaa elokuussa 2019. Pahoittelen videon huonoa äänenlaatua. Suosittelen katsomaan kuulokkeiden kanssa. En omista musiikkikappaleiden.. Tarkista metsästysajat aina ennen metsästystä sivuilta www.riista.fi tai www.mmm.fi.

Yhteydenotto tehty: _____/_____, klo ____:____ Yhteyshenkilön nimi: ________________________ Yhteydenottajan nimi: ________________________ Nämä Lapin vaellusreitit tarjoavat huikeita maisemia ja hiljaisuutta. Valitse sopiva reitti kuntosi ja Vaellusreitit Lapissa - seitsemän matkaa erämaan rauhaan. Nämä Lapin vaellusreitit tarjoavat..

Kaldoaivi on pääosin tunturikoivua kasvavaa ylänköä 200–300 merenpinnan yläpuolella. Kallioperä muodostuu pääosin happamia gneissejä ja liuskeita, mikä tekee alueesta kasvillisuudelle haasteellisen. Merkittävä poikkeus on gabrosta ja muista ultraemäksisistä kivilajeista muodostuva Čuomasvárri, jonka alueella kasvi- ja eläinlajisto on alueelle poikkeuksellinen. Maaperä on pääosin moreenia. Erämaa-alueen poikki kulkee pohjois-eteläsuunnassa loivapiirteinen ja muusta ylängöstä verraten heikosti erottuva Gálddoaivin-Guorboaivin tunturiselänne, joka on lähes kauttaaltaan puutonta, joskin vaivaiskoivun värittämää paljakkaa. Korkein kohta on 443 metrin korkeuteen ulottuva Guorboaivi.[1] Utsjoen kunnan keskiosassa Kaldoaivin erämaa-alueella. Alueen pohjoisosassa lähes puutonta ylänköä, eteläosassa laajoja tunturikoivikoita.Tyypillistä aluskasvillisuutta ovat metsäisemmillä alueilla variksenmarja ja mustikka, paljakalla variksenmarja, kurjenkanerva, riekonmarja sekä vaivaiskoivu. Tunturien lakialueilla on omanlaistaan lajistoa, kuten tunturivihvilä, tähkäpiippo ja uuvana. Kaldoaivin erämaassa sijaitsevat pensaskanervan ja valkopärskäjuuren Suomen ainoat luonnonvaraiset esiintymät, joskin pensaskanervan kasvustot ulottuvat jonkin verran myös erämaa-alueen rajauksen ulkopuolelle. Kaldoaivin alueelta tavattuja kasviharvinaisuuksia ovat myös suikeanoidanlukko, pohjannoidanlukko, pohjannokkonen, sukassara, tundrasara, tunturinuppisara, nyylähaarikko, lapinesikko ja lapinalppiruusu.[1][2] Kaldoaivin erämaa on yksi Lapin kahdestatoista erämaa-alueesta. Alue sijaitsee Inarissa ja Utsjoella, mutta tietön alue jatkuu myös Norjan puolelle. Kaldoaivi on Suomen suurin erämaa: sen pinta-ala on 2 924 neliökilometriä eli noin 57 prosenttia koko Utsjoen pinta-alasta Vesilintu- ja jänisluvat oikeuttavat metsästämään kaikkea pienriistaa poislukien kanalinnut ja majava. Luvalla saa metsästää myös pienpetoja, oravaa, piisamia, villisikaa sekä rauhoittamattomia lintuja: korppia (poronhoitoalueella), varista, harakkaa, harmaalokkia, merilokkia ja räkättirastasta. Pienpetoja ovat kettu, supikoira, minkki, näätä, kärppä, hilleri ja mäyrä.

Kaldoaivin erämaa - Wikipedi

Miljoonia hehtaareita metsästysmaata: Yli 120 pienriista-aluetta, 340 hirvialuetta ja monia muita metsästysmahdollisuuksia. Etsi itsellesi sopiva! Kaldoaivi Wilderness Area — Geobox|Protected Area name = Kaldoaivi Wilderness Area native_name = Kaldoaivin erämaa-alue other_name = other_name1 = category_local = Wilderness area of Finland category_iucn = Ib image_size = image_caption = country = Finland.. Alueelta tunnetaan yli 50 vanhaa naalin pesää, mutta yhtään pesintää ei ole todettu 1990-luvun puolivälin jälkeen ja muutoinkin naalikanta on huvennut korkeintaan kymmeniin yksilöihin. Suurpedoista Kaldoaivissa tavataan yleisimmin ahmaa, ja ilves on mahdollisesti yleistymässä. Susi ja karhu ovat satunnaisia vierailijoita. Hirvikanta on suhteellisen pieni, mutta laji on yleistymään päin. Metsäjänis on yleinen, joskin harvalukuinen ja esiintyy koko alueella. Tunturisopulia tavataan huippuvuosien ulkopuolella hyvin harvoin, mutta sillä oletetaan kuitenkin olevan vakituinen populaatio alueella. Sen sijaan punamyyrä, harmaakuvemyyrä, peltomyyrä ja lapinmyyrä ovat yleisiä. Poroja erämaa-alueella laiduntaa noin 10 000 yksilöä.[1][3] Kaldoaivi Ultra Trail järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ikinä. Tapahtuman osallistujamäärä oli rajoitettu 150:een sisältäen sekä juoksijat että MTB-sarjan. Matkavaihtoehtoja oli tasan yksi, eli 130km Nuorgamista Utsjoelle läpi Kaldoaivin erämaan. Näiden lisäksi kun tapahtuman päivämääriksi oli asetettu 10.-11.8.2018 niin tilaisuutta ei voinut ohittaa — 40v-synttäreitä oli lähdettävä viettämään pohjoisimpaan Lappiin. Osallistujalistojen tullessa julki huomasin että itseäni päivän verran vanhemmalla Mikolla oli ollut vastaavat aatokset.

Video: Kaldoaivi Ultra Trail - Home Faceboo

Pari asiaa yön aikana hiersi mieltä. Toinen oli vasemman jalan päkiän reuna, jonka olin Salamajärvellä kuukausi aikaisemmin telonut kiveen, eikä se tykännyt että astun sillä kohdalla kivien päälle, joten juostessa tuijottelin tiukasti polkua. Toinen asia oli väsymys (univaje), teki mieli laittaa puun alle nukkumaan (kuvainnollisesti siis, puita ei ollut). Tämä oli minulle uutta. Otin pari kofeiinigeeliä ja auringon nousuun mennessä väsymys haihtui. Yö taittui ja 12h/80km täyttyi. Huoltoa ei näkynyt vaikka kuinka laskin kellosta metrejä. Mikolla identtinen mittari näytti paria kilometriä enemmän kuljettua matkaa kuin minulla. Mietin että että kuinkahan paljon mulla mahtoi olla lukemassa liikaa. Nou hätä, pari hidasta kilometriä ja toinen huolto oli siinä.Erämaan runsaimmat pesimälinnut ovat niittykirvinen, lapinsirkku, järripeippo, pajulintu ja urpiainen. Etenkin palsasoilla pesivät liro, suokukko, kapustarinta ja tunturikihu. Iijärven ympäristössä kaakkurikanta on Suomen tihein. Kaldoaivin erämaa on punakuirin, lapinsirrin, allin ja mustalinnun merkittävin pesimäalue Suomessa ja pilkkasiiven merkittävin pesimäalue Lapissa. Erämaassa pesivät myös tunturihaukka ja maakotka. Tunturipöllön pesintöjä on todettu muutamia. Karujen talviolojen vuoksi talvilinnustoon kuuluvat lähinnä korppi ja riekko sekä vähemmissä määrin kiiruna, lapintiainen, maakotka ja tunturihaukka.[1][3] M O N I E N M A H D O L L I S U U K S I E N S Y Ö T E K E S K U S Pikku-Syötteen laella, ainutlaatuisen tunturimaiseman ympäröimänä sijaitsee Syötekeskus: hotelli ja hiihtokeskus juuri sopivan ma... Tags: Adolfin kammi, geo:lat=69.72651638, geo:lon=27.90378029, geotagged, historia, historiallinen, Junkers, Kaldoaivi, kummitus, Lappi, lentokoneen hylky, Mikko Solja, Pulmanki, Sevettijärvi, tarina..

Vesisade alkoi pian sen jälkeen, ja tuuli, sivusta, jatkuvana, ilman suojan mahdollisuutta. Luonto kutsui. Jatkettiin meidän tasaista sauvomista ja yritettiin nostaa lämpöjä. Luonto kutsui tiukempaa. Tuuli hellitti hetkeksi, joten ajattelin että käyn säädyllisesti tuossa hieman sivummalla hoitamassa asiani. Kun sain liivin pois niin sade alkoi, tietysti. Ei auttanut, homma hoidettu ja sadetakki päälle. Matka jatkui, mutta kylmyys ei väistynyt. Lisäsin päälle vaihettain kaiken mitä oli mukana. Viimeisenä irtohihat juuri ennen ensimmäistä vesistön ylitystä. Rannalta löytyi rakennus (ensimmäinen todistus sivilisaatiosta!), jonka terassilla oli tuulensuojassa hyvä tehdä hetki säätöjä. Vesistön ylitys oli jotain muuta kuin odotimme. Saattoi siinä päästä pari ärräpäätä kun kahlasimme polvia myöten vettä virtaavassa kivikossa. Vedenpitävät housut piti jalat “kuivina” nilkasta ylös, mutta veden kylmyys veti pohkeet ja akillesjänteet kohmeiksi. Jälkikäteen kuulimme että sateet olivat viimeisen parin päivän aikana nostattaneet vedenpintaa ja virtausta. Vastarannalle pääsystä tuli voittaja fiilis, mutta samalla alkoi pieni Järjenääni varoittelemaan: täällä ei toimi kännykkä, älä telo itseäsi, äläkä missään tapauksessa pysähdy, hypotermia tulee hetkessä. Onneksi mentiin tässä kohtaa kahdestaan. Eteenpäin!Inarin, Utsjoen ja Enontekiön metsästysalueita koskeva neuvonta seuraavista palvelupisteistä: Videos tagged kaldoaivi. Sort: Date. Fishing, hiking and pack rafting in Kaldoaivi

Kaldoaivin erämaa-alue - Luontoon

 1. Huomaathan, että vesilintu- ja jäniskausilupia ei enää haeta lupahakujärjestelmän kautta, vaan niitä voit ostaa verkkokaupasta tai palvelunumeron kautta samaan aikaan lyhytaikaisten vesilintu- ja jänislupien kanssa.
 2. kki, näätä, kärppä, hilleri ja mäyrä.
 3. Iisakkijärvi, Kaldoaivi Wilderness Area, Sevettijärvi, Sápmi, Finland. Vevexuw. Follow
 4. Tämä lupa ei ole esteenä lupa-alueella tehtäville metsänhoito-, maanmittaus- ja vastaaville töille, eikä luvansaajalla ole oikeutta vaatia korvausta näistä toimenpiteistä metsästykselle mahdollisesti aiheutuvista haitoista.

Kaldoaivi - Eräluva

 1. Kaldoaivin tyypillistä perhoslajistoa ovat lapinverkkoperhonen, lapinnokiperhonen, pohjanhopeatäplä, tundrahopeatäplä ja paljakkakylmänperhonen, metsäpohjanmttari, tunturipunatäplä, tuhkapaljakkayökkönen, tunturikangasyökkönen, paljakkakangasyökkönen ja jäkälänopsayökkönen. Pienet taigakirjokääriäiset ja korpikirjokääriäiset voivat olla keskikesällä hyvin runsaslukuisia. Harvinaisempia ovat lapinkeltaperhonen, ruijannokiperhonen sekä Čuomasvárrin erikoisuus pörhönopsayökkönen. Ludelajeista pohjoisia erikoisuuksia ovat pohjankaitalude ja kätköjänölude. Hämähäkeistä tunturipaljakalla viihtyy Pardosa lapponica ja -koivikoissa Pardosa hyperborea. Muun räkän ohessa seudun poroja ahdistelevat porokiiliäinen sekä poronnenäsaivartaja. Näätämöjoessa on pieni jokihelmisimpukkakanta. Pohjoisena erikoisuutena monissa seudun pikkulampareissa elää Polyartemia forcipata -lehtijalkaisäyriäisiä.[1]
 2. Kaldoaivi Ultra Trail järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ikinä. Tapahtuman osallistujamäärä oli rajoitettu 150:een sisältäen sekä juoksijat että MTB-sarjan. Matkavaihtoehtoja oli tasa
 3. 70 отметок «Нравится», 0 комментариев — Kaldoaivi Ultra Trail (@kaldoaiviultratrail) в Instagram: «Snacksit pöytään ja video pyörimään! Tsekkaa ukkojen reissuvideo: YouTube: BAF#2: Fatbiking
 4. Adolfin Kammi Kadoaivilla. Adolf's Cabin in Kaldoaivi. 0. Save to list. In the middle of the rugged wilderness of Kaldoaivi, a few hundred meters west of Upper Lake Pulmankijärvi, lies turf-roofed..
 5. Kaldoaivi es la «wilderness area» mas grande de Finlandia, un autentico reducto de pura naturaleza. Видео Kaldoaivi Explorat

Kaldoaivi Wilderness Area (Utsjoki, Suomi) - arvostelu

Alueella on erittäin runsaasti järviä ja lampia sekä jokia ja puroja. Suurimmat järvet ovat erämaan eteläreunalla sijaitsevat Iijärvi ja Pautujärvi. Muita merkittävän kokoisia järviä ovat Jullamojärvi, Johttijärvi, Vetsijärvi, Stuorát Duolbajávri sekä Stuorát Golmmesjávri. Merkittävimmät joet ovat alueen etelärajalla virtaava Näätämöjoki ja sen latvajoki Vaijoki sekä Tenoon laskevat Ylä-Pulmankijoki ja Vetsijoki. Kaikki Kaldoaivin erämaa-alueen vedet laskevat Jäämereen. Vetsijoki ja Ylä-Pulmankijoki ovat erämaassa paikoin uurtaneet itsensä jyrkkäreunaiseen kanjoniin, ja ennen laskemistaan Pulmankijärveen Ylä-Pulmankijoki vielä meanderoi voimakkaasti. Jääkauden muodostumista harjuja ja drumliineja on yleisesti. Lähellä Silisjoen ja Näätämöjoen yhtymäkohtaa on Látnabuolža-niminen laaja kames-maasto.[1] Kaldoaivi on Suomen laajin erämaa-alue. Tiettömän tunturierämaan maisemat ja maasto ovat yllätyksellisiä vaihdellen jyrkistä ja syvistä jokilaaksoista loiviin tuntureihin Metsähallituksella on 123 pienriistakohdetta eri puolilla Suomea ja kalastajille on yhteensä 60 erillistä virkistyskalastuskohdetta. Näiden lisäksi ovat muun muassa hirvenmetsästysalueet, joita haetaan aina tammikuun aikana.

Vaellusreitit - Kangasal

vaellusreitit Ettevõtte otsin

Kaldoaivi Ultra Trail 2018 130km — DNF - Jukka - Mediu

Adolf's Cabin in Kaldoaivi - Things To Do in Inari - LikeALocal Guid

Kaldoaivi Ultra Trail в Instagram: «Snacksit pöytään ja video pyörimään

 1. Viisi vaellusreittivinkkiä Madeirall
 2. Iisakkijärvi, Kaldoaivi Wilderness Area, Sevettijärvi, Sápmi, Finlan
 3. Vilsandin vaellusreitit, Vir
 4. Calazo Kaldoaivi Sevettijärvi Nuorgam,1:100 000+1:25 000, 201
 5. Kaldoaivi Wilderness Area - Wikiwan
 6. Calazo Kaldoaivi Sevettijärvi Karkkainen
 7. Kaldoaivi Exploration, Видео, Смотреть онлай

Lapin vaellusreitit Jatkoajan keskustelupalst

 1. Kaldoaivi Wilderness Area — Wikimedia Foundatio
 2. Luonto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 3. Kaldoaivin vaellusreittejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 4. Nimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 5. Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa muokkaa wikitekstiä]

 1. Fly fishing in Könkämäeno / Perhokalastusta Könkämäenolla (July 2014)
 2. Peukul Pohjosee - Jakso 1
 3. Vesa-Matti Loiri - Lapin kesä lyrics
 4. Pottu kalastaa vol 27- 100cm hauki spintube disco slow sinkillä/ 100cm pike with spintube disco

Kilpisjärven ja Norjan seutuja

 1. Luontopolku Mustosen kierros - Pieksämäki Nikkarilan kankaat Vaellusreitit
 2. Lätäseno ,Vähäkurkkion koski
 3. Fishing in Finland - Fly fishing for grayling in Lapland
 • Riisinjyvä lyrics.
 • Pyöräilyvaatteet prisma.
 • Einwohner seppenrade.
 • Elisan osake nousee mystisesti.
 • Suomen ratsastajainliitto englanniksi.
 • Kannettava ei käynnisty ollenkaan.
 • Mathieu faivre.
 • Westfield shops.
 • Parliament cigarette.
 • Mikä on tonttivesijohto.
 • Aidy bryant.
 • Riemuliiteri syksy 2017.
 • Iholla sini.
 • Cotard's delusion.
 • Ikea nettikauppa kokemuksia.
 • Pauliina lunna frederik.
 • Red bull münchen shop.
 • Pariisin terrori isku 2017.
 • V sormi.
 • Venäläiset posliini leimat.
 • Silmän kalvo rutussa.
 • Karjalan prikaati läheisten päivä.
 • Browning bps 10/89.
 • Bussit reaaliajassa turku.
 • Mönkijän historia.
 • Kadonnut vihkisormus.
 • Mustavalkoinen valokuvaamo.
 • Aconcagua bestiga.
 • Party berlin heute elektro.
 • Pyykinkuivausteline pysty.
 • Rebecca viitala.
 • Ausländeranteil remscheid.
 • Parabellum luger.
 • Rauman eläkkeensaajat.
 • Viljavuuspalvelu mikkeli.
 • Padel.
 • Stressaantunut kissa oireet.
 • Askartelu ketju.
 • Telia matkalla.
 • Vene wc biltema.
 • Kilpakuja 1 01280 vantaa.